Προσβασιμότητα

 

Το έδαφος του πευκοδάσους είναι σταθερό τις περιόδους της άνοιξης, του χειμώνα και του φθινοπώρου.
Το έδαφος του πευκοδάσους είναι ασταθές σε ορισμένες περιοχές κατά την περίοδο του καλοκαιριού.
Ο υγρότοπος μπορεί να πλημμυρίσει το χειμώνα.

Υγρότοπος

Ο υγρότοπος είναι γενικά προσβάσιμος τις περιόδους της άνοιξης, του καλοκαιριού και του φθινοπώρου.
Την περίοδο του χειμώνα, έντονες βροχοπτώσεις μπορεί να πλημμυρίσουν τις διαδρομές μέσα στον υγρότοπο και απαιτείται από τους επισκέπτες η χρήση κατάλληλου εξοπλισμού (αδιάβροχες γκέτες-γαλότσες) για τη διέλευσή τους.

Διαδρομές ΑΜΕΑ και προσβασιμότητα

Οι διαδρομές ΑΜΕΑ, που έχουν σημανθεί μέσα στον υγρότοπο, είναι προσβάσιμες τις περιόδους της άνοιξης, του καλοκαιριού και του φθινοπώρου.

  Πινακίδα διαδρομής ΑΜΕΑ στον υγρότοπο (άνοιξη-καλοκαίρι-φθινόπωρο)

Μολονότι ο υγρότοπος μπορεί να γίνει απαγορευτικός ορισμένες περιόδους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τις περιόδους αυτές το έδαφος του πευκοδάσους είναι σταθερό και προσβάσιμο από ΑΜΕΑ και δεν υπάρχει δυσκολία μετακίνησης μέσα σε αυτό.

Πευκοδάσος

Σύμφωνα με σχετική διερεύνηση, παρατηρείται ότι μετά τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου, το χειμώνα και την άνοιξη, ο χώρος του δάσους, έχει γενικά σταθερό έδαφος. Δεν συμβαίνει, όμως,το ίδιο και στην παραλία, η οποία όλες τις εποχές του χρόνου είναι γενικά απροσπέλαστη από ΑΜΕΑ και ποδηλάτες, γιατί αποτελείται από ασταθές έδαφος (μαλακή άμμο).
Τους θερινούς μήνες, ιδιαίτερα τον Ιούλιο και Αύγουστο, το έδαφος του δάσους χάνει μεγάλο μέρος της υγρασίας του και καθίστατι μαλακό. Ορισμένα μέρη του εδάφους του δάσους δεν έχουν καμία ευστάθεια.
Στην παρακάτω εικόνα αποτυπώνεται η ευστάθεια του εδάφους του πευκοδάσους τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

 

 

Διαδρομές ΑΜΕΑ στον υγρότοπο

(άνοιξη-καλοκαίρι-φθινόπωρο)